Linux

 

Wat is Linux?
Linux is net als Windows een besturingssysteem. Met Linux kunt u uw computer gebruiken voor werkzaamheden zoals internetten, e-mailen, tekstverwerken, muziek luisteren en foto's en films bekijken.

 

 

Linux werkt ook met een taakbalk en een startmenu zoals bij Windows. Het voordeel van Linux is dat het zo goed als niet gevoelig is voor virussen e.d.

U hoeft dus niet perse een virusscanner te gebruiken. Wilt u er echter toch één dan kunt u altijd een gratis scanner downloaden. Vanuit Linux kunt u direct beschikken over veel gratis software gerangschikt per rubriek.

Software
Software die onder andere beschikbaar is voor Linux is: Mozilla Firefox (internetbrowser), Mozilla Thunderbird (e-mailclient), VLC Media Player (media speler), Skype, Picassa, Libre Office (compatible met Microsoft Office) en dropbox.

 

Systeemeisen
Minimale eisen: processor 600mhz, geheugen 512mb, schijfruimte 5gb, monitor resolutie 800x600.

 

Voorwaarden

Alvorens uw computer te upgraden zullen we deze eerst onderzoeken om eventuele meerkosten in kaart te brengen. Wij kunnen echter niet van tevoren alle mogelijke meerkosten voorzien. Indien u afziet van de Linux installatie wordt er €30,- onderzoekskosten doorberekend.
Let op: niet alle randapparatuur (b.v. printer) wordt standaard onder Linux ondersteund, er is echter een grote groep mensen die ervoor zorgen dat zoveel mogelijk apparatuur wordt ondersteund. U kunt dus altijd een verzoek indienen.
Bij het installeren van Linux op uw computer kunnen o.a. meerkosten worden doorberekend voor: het aanmaken van extra gebruikers accounts, verhelpen van harde schijf schade, verwijderen van virussen, indien er extra software voor uw computer nodig is en het behoud van uw privé bestanden.
Indien uw computer niet (goed) is beveiligd (ontbreken van betaalde software voor internetbeveiliging), voeren wij standaard een virusscan uit. Mocht uw computer besmet zijn, dan verwijderen wij de virussen en ongewenste software om te voorkomen dat uw computer besmet blijft als deze wordt geüpgrade / opnieuw geïnstalleerd. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.
Wij zijn niet aansprakelijk voor tegenvallende prestaties, problemen en instabiliteit met Linux als uw computer niet voldoet aan de systeemeisen.
Wij zijn niet aansprakelijk voor het niet (goed) functioneren van uw randapparatuur (b.v. printer) en software na de Linux installatie.
Ondanks dat de Linux installatie een Nederlandse versie betreft, kan het voorkomen dat sommige onderdelen in het Engels worden weergegeven.
 
 
 
 
 
 

<< Terug